#
Three issues with column charts

Hi!

I saw that you have implemented the comma separator for ciphers, thank you very much for considering this and implementing it so fast!
Now I am having three problems that I'll try to explain with screenshots:

  1. Rounded percentages: when I choose "Percentage" in "slack type" it automatically round my numbers, removing the decimals. I tried to modify "decimals in float" but it doesn't seem to work
  2. I lose the labels of the elements in colors. You can see it in blue my first screenshot. When I first set the chart it was working but now I lose it and I don't know how to enable it again.
  3. As you can see in both screenshots, the percentages are not set with my default font family and I don't know how to change that.


Thank you in advance for your help!

Kind regards,

ATTACHED FILES

Asked 1 week ago on November 25, 2021 12:50 PM Comments 27 times


  1. Generic placeholder image

    Swap replied

    Hi Mariano

    Yes, we will try this and also try to find an alternative way to do this.

     

    Thanks & Regards,
    - Swap
  2. Generic placeholder image

    Mariano gi replied

    Hi, ok, I understand what is going on, and it is not a big deal, but I'd like to work as I prefer. I always try to work with relative values, so that's why I prefer to work with "em/rem" values. I can work with pixels temporarily but, meanwhile, please try to write the authors to solve the issue, the same way I am writting to you. This website is not mine, I am developing for a client so I think you could do the same with that developer. 

    Thank you

  3. Generic placeholder image

    Swap replied

    Hii Mariano gi,

    I have just discovered what were happening with the labels. They were shown actually but extremely tiny(!!!) because there is a problem with font size: I set 0.7em but after refreshing the plugin sets 0.7px.

    -> This is apexcharts js plugin issue, legend fontsize recognize only px value so it convert rem/em value  into px value.

    Thanks & Regards,
    - Swap
  4. Generic placeholder image

    Swap replied

    Hii,

    I have just discovered what were happening with the labels. They were shown actually but extremely tiny(!!!) because there is a problem with font size: I set 0.7em but after refreshing the plugin sets 0.7px.

    -> For this we will update u soon .

    Thanks & Regards,
    - Swap
  5. Generic placeholder image

    Mariano gi replied

    Ok, thank you, but please don't forget this, some messages before:

    "I have just discovered what were happening with the labels. They were shown actually but extremely tiny(!!!) because there is a problem with font size: I set 0.7em but after refreshing the plugin sets 0.7px."

  6. Generic placeholder image

    Swap replied

    Hii 

    Download SVG/PNG/..., Zoom, Panning, Reset...

    ->Sorry but this not translate able as now we will add this in next release .

    Thanks & Regards,
    - Swap
  7. Generic placeholder image

    Admin replied

    Hello, Thank you for writing to us. Please be informed that we are having a weekly off today so we shall get back to you on Monday (IST working hours) until then you can check our Blog section, YouTube tutorials, and Resources for information on your purchased item. We shall get back on your message on Monday ASAP. Thank you! 🙂
  8. Generic placeholder image

    Mariano gi replied

    Hi, I post here another issue I have detected (you asked me to group the issues in less tickets):

    I can't find the way to translate the items of the toolbar. I use "Loco Translate" plugin but it can't find those strings to translate. Those strings are: Download SVG/PNG/..., Zoom, Panning, Reset...

    Thank you in advance.

  9. Generic placeholder image

    Mariano gi replied

    Thank you again.

    I have just discovered what were happening with the labels. They were shown actually but extremely tiny(!!!) because there is a problem with font size: I set 0.7em but after refreshing the plugin sets 0.7px.

  10. Generic placeholder image

    Swap replied

    Hii Mariano gi,

    working in percentage mode the postfix doesn't work

    -> Please check now.

    The font family does not apply to the label on X-axis, in both normal/percentage modes.

    -> We will sort this issue in next plugin release.

    Thanks & Regards,
    - Swap
  11. Generic placeholder image

    Mariano gi replied

    Yes, you were right, with a new chart the labels now appear. BUT, I still have issues here (see attachment):
    -working in percentage mode the postfix doesn't work

    -The font family does not apply to the label on X-axis, in both normal/percentage modes.

    ATTACHED FILES

  12. Generic placeholder image

    Swap replied

    Hii Mariano gi,

    We use the same json data in chart it showing labels proper .(look at the attachment)

    please create new chart with same data and check is the issue persist.

    Thanks & Regards,
    - Swap

    ATTACHED FILES

  13. Generic placeholder image

    Mariano gi replied

    I am reviewing this ticket and I still have issues to solve. These labels are not being shown yet (see attachment)

    The JSON code I am passing through the API is this:

    { "data": [ { "name": "Q1 (más pobre)", "data": [ 0.5, 10, 15.8 ] }, { "name": "Q2", "data": [ 5.4, 15, 17.6 ] }, { "name": "Q3", "data": [ 10, 20, 19.6 ] }, { "name": "Q4", "data": [ 16.8, 25, 21.5 ] }, { "name": "Q5 (más rico)", "data": [ 67.3, 30, 25.2 ] } ], "category": [ "Datos reales *", "Tu respuesta", "Datos ideales" ] }

     

    Another two issues with this chart:
    -font family is not working: I set "Share Tech Mono" but it isn't applied.
    -label postfix isn't shown. I set "%" but nothing is shown


    Please help.

    ATTACHED FILES

  14. Generic placeholder image

    Mariano gi replied

    thank you!

  15. Generic placeholder image

    Swap replied

    Hii Mariano gi,

    Please don't forget to solve the comma issue in ticks 

    -> Yes we will add this in next release.

    Thanks & Regards,
    - Swap
  16. Generic placeholder image

    Mariano gi replied

    Ok, perfect, and thank you again. Please don't forget to solve the comma issue in ticks (see attachment).

    ATTACHED FILES

  17. Generic placeholder image

    Swap replied

    HIi  Mariano gi,

    -> As For now set tickamount according so it look perfect, we will update this option in next release.

    Please look at attachment .

    Thanks & Regards,
    - Swap

    ATTACHED FILES

  18. Generic placeholder image

    Mariano gi replied

    Hi, thank you again. It looks almost perfect. The only thing I don't know how to resolve is the extremely large amount of decimals of the ticks below. I mean: "16.66666666666666666666666" and so on. By the way, these decimals are still with dots and not with commas.

  19. Generic placeholder image

    Swap replied

    Hii Mariano gi,

    Please check now  we had update plugin on your site.

    example page url https://www.cibersomosaguas.net/testing/

    Thanks & Regards,
    - Swap

    ATTACHED FILES

  20. Generic placeholder image

    Mariano gi replied

    Thank you, but the documentation does not explain the differences between normal/percentage or why "commas seperator work only when value is greater or equal to four digits", for instance.

    Will you update the plugin in the future so I can use comma separators in percentage mode, no matter how many decimals digits a value has?

    Regards,

    Mariano

     

  21. Generic placeholder image

    Swap replied

  22. Generic placeholder image

    Swap replied

    Hii Mariano gi,

    https://www.cibersomosaguas.net/proyecto-de-innovacion-docente-la-desigualdad-frente-al-espejo

    -> It's showing protected content.

    I need the comma feature to work everywhere. In Spanish is the only correct way to show decimals, so it should work with every chart and every mode. In my screenshot, you have this issue marked in red.

    -> Commas seperate is available in all chart and in colum percentage mode it is not possible to add comma seperator because percetange value are in two digits commas seperator work only when value is greater or equal to four digits. if you find any any way  to add comma in percentage value please share it we will add it.

    In percentage mode, please don't take for granted I need the final "%" symbol at the end of the ciphers. I can think of many circumstances in which I need to be removed. I already have your great label prefix/postfix if I need to add anything. In my screenshot, you have this issue marked in green.

    -> please check now we had update on your site.

    Thanks & Regards,
    - Swap
  23. Generic placeholder image

    Mariano gi replied

    Hi,

    1. Ok, thank you, the decimals seem to work well.

    2. It would be a bit difficult for you to test because the charts appear after filling a form to compare the data. But here you have:
        -Form to fill: https://www.cibersomosaguas.net/proyecto-de-innovacion-docente-la-desigualdad-frente-al-espejo
        -It redirects to: https://www.cibersomosaguas.net/proyecto-de-innovacion-docente-la-desigualdad-frente-al-espejo/resultados/

    In my screenshot, you have this issue marked in blue.

    3. Ok, thank you.

    4. I need the comma feature to work everywhere. In Spanish is the only correct way to show decimals, so it should work with every chart and every mode. In my screenshot, you have this issue marked in red.

    5. Ok, thank you.


    In my attached screenshot can see some of these issues and one more:

    6. In percentage mode, please don't take for granted I need the final "%" symbol at the end of the ciphers. I can think of many circumstances in which I need to be removed. I already have your great label prefix/postfix if I need to add anything. In my screenshot, you have this issue marked in green.

     

    ATTACHED FILES

  24. Generic placeholder image

    Swap replied

    Hii 

    1. The percentage numbers are showing with two decimals only and I can't change that number with "decimals in float".

    -> you can set decimal in stack chart  percentage .

     2. The legend option is on but the text is not shown.

    -> Share the chart page url or data which your are use this chart .

    3 ->  The tooltip shows rounded the float number

    -> We will add this in next release in release.

    4. Your brand new "comma" feature stopped working (it only works on "normal mode)

    -> On which mode you want comma seperate so we can add this for you.

    5. I have correctly selected my own font but the plugin does not apply it to that percentages text.

    -> We will check it and let you know .

     

    Thanks & Regards,
    - Swap
  25. Generic placeholder image

    Mariano gi replied

    Hi!, thank you for your response but everything looks the same or a bit worse:

    1. The percentage numbers are showing with two decimals only and I can't change that number with "decimals in float".

    2. The legend option is on but the text is not shown.

    3. I have correctly selected my own font but the plugin does not apply it to that percentages text.

    4. Your brand new "comma" feature stopped working (it only works on "normal mode)

    5. The tooltip shows rounded the float number

  26. Generic placeholder image

    Swap replied

    Hii 

    Rounded percentages: when I choose "Percentage" in "slack type" it automatically round my numbers, removing the decimals. I tried to modify "decimals in float" but it doesn't seem to work

    -> We had update this on your site , please check now.

    I lose the labels of the elements in colors. You can see it in blue my first screenshot. When I first set the chart it was working but now I lose it and I don't know how to enable it again.

    -> Enable the legend setting -> legend option. ( look at attachment for reference)

    As you can see in both screenshots, the percentages are not set with my default font family and I don't know how to change that.

    -> You can select from style tab -> chart style -> font family ( look at attachment for reference).

     

    Thanks & Regards,
    - Swap

    ATTACHED FILES

Recent Tickets
erro doctor - Select Clin... 9 months ago on February 22, 2021 8:25 PM NotePlus change default v... 9 months ago on February 19, 2021 10:02 PM [ERROR] Failed to import ... 1 year ago on August 22, 2020 7:19 AM Publish app 6 hours ago on December 2, 2021 9:23 AM 3 Mobile Apps 1 day ago on December 1, 2021 5:01 AM Translation 1 day ago on November 30, 2021 10:30 PM LOT OF BUG 2 days ago on November 30, 2021 11:44 AM Private patient area... 2 days ago on November 29, 2021 4:37 PM support in setting up the... 3 days ago on November 28, 2021 5:53 PM Tutorials 5 days ago on November 27, 2021 1:00 PM